Våra bästa leasingtips

1. Använd leasing för att investera i ny utrustning som gör dig mer produktiv eller som gör att du kan leverera en produkt eller tjänst som är överlägsen dina konkurrenter. Leasing ska löna sig.

2. Välj rätt utrustning från början. Det skiljer ofta hundralappar mellan olika modeller som ska ställas mot kostnaden i tid och energi för att senare byta utrustning. Om rätt utrustning gör dig 1% mer kreativ eller effektiv lönar den sig alltid.

3. Gör en enkel plan som sträcker sig några år framåt. Vad behöver jag för utrustning för att nå dit? Vad kommer tillkomma under dessa år? Vad behöver jag byta? Försök göra inköp planerat ett par gånger om året och lägg alla produkter på samma leasingavtal om möjligt för att minska administration och kostnader.

4. Se till att välja autogiro på leasingavtalet för att slippa aviavgifter.

5. Använd inte leasing för utrustning ämnat för privat användning eller som ett sätt att tillfredsställa ditt eget prylbehov.

Svar på vanliga frågor om leasing

Måste jag ha företag för att leasa?

Ja, ThinkPro vänder sig till företagskunder. Enskild firma, Kommanditbolag, Handelsbolag eller Aktiebolag går alla bra. Tyvärr kan man inte leasa som privatperson i dagsläget.

Kan jag köpa loss utrustningen?

Självklart. De flesta av våra kunder brukar byta ut sin utrustning till ny efter 1-2 år, men ibland vill man köpa loss och behålla. Efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan 5-10%. Kontakta oss för pris om du önskar köpa loss i förtid.

Vårt företag har gott om kapital och köper allt. Varför ska vi leasa?

I stort sett alla företag är beroende av välfungerande IT idag. Behoven kan se annorlunda ut men det går att spara mycket pengar på att personalen har rätt utrustning med välfungerande rutiner för byte, service och support. IT-kostnaden är ofta under 2% av lönekostnaden i ett företag.

Med leasing får ni en fast månadskostnad och slipper binda kapital i IT-utrustning. Idag är räntorna så låga att merkostnaden är försumbar i jämförelse med den effektivitetsförbättring som uppnås. Som VD ska man inte heller bortse från att nöjda medarbetare stannar längre och är mer produktiva.

Är det inte krångligt att leasa?

Vi använder LeaseCloud BankID-signering vilket bara tar ett par sekunder i mobilen eller på datorn. Det är till och med enklare än att skriva in dina kreditkortsuppgifter.

Är det bindningstid?

Du kan välja mellan 12, 18, 24 eller 36 månaders bindningstid

Hur ofta kommer fakturorna?

Avtalet faktureras kvartalsvis.

Är det helt nya produkter som ni leasar ut?

Det är alltid nya produkter i oöppnad förpackning om inte annat framgår. I vissa fall kan vi ha kampanjer med lägre pris på t.ex en öppnad förpackning, då skriver vi ut detta tydligt.

Tillkommer det några ytterligare kostnader förutom månadshyran?

Vi rekommenderar att du aktiverar autogiro, då är det ingen avi-avgift. Annars tillkommer detta. Uppstartsavgift är 350kr.

Efter du signerat avtalet har du 14 dagar på dig att välja om du vill använda ThinkPros allriskförsäkring eller din egna företagsförsäkring. Väljer du ThinkPros försäkring är självrisken bara 1500kr och utrustningens hela värde ersätts utan nedskrivning. Många företagsförsäkringar har höga självrisker med nedskrivning av värdet. Läs mer nedan.

Måste utrustningen vara försäkrad?

Ja, när du leasar utrustning genom ThinkPro så måste allt vara försäkrat mot stöld och skada under hyresperioden. ThinkPro erbjuder en riktigt bra allriskförsäkring med låg självrisk utan nedskrivning av produktens värde. Perfekt om du råkar tappa din telefon eller dator eller om ni får inbrott på kontoret. Då kan vi reparera eller skicka ut nya produkter till dig så din verksamhet inte drabbas av avbrott mer än tillfälligt. Om du vill kan du välja att behålla din befintliga företagsförsäkring, kontakta oss i detta fall. ThinkPros försäkring ligger på 4% av utrustningens värde, som minst 850kr per år.

Kan jag använda min hemförsäkring istället?

Nej, tyvärr. En hemförsäkring täcker inte produkter som är leasade av ditt företag. En hemförsäkring har i regel även nedskrivning av produktens värde, det har inte vår allriskförsäkring.

Hur lång är leveranstiden?

Vi har de flesta produkter i vårt egna lager och levererar med UPS Express till nästa dag innan 12.00. För produkter hos vår leverantör är leveranstiden generellt sett 1-2 dagar.

Vad händer när bindningstiden tar slut?

Då har du möjlighet att köpa loss, byta ut till ny, fortsätta leasa eller lämna tillbaka utrustningen. Om du önskar köpa loss efter avslutad bindningstid är restvärdet då mellan ca 5-10%. De flesta av våra kunder brukar välja att byta ut till ny utrustning och lämna tillbaka den gamla.

Har du en annan fråga?

Kontakta oss i chatten i nedre hörnet eller ring oss.

Populära leasingprodukter

120 kr / mån

Bärbara datorer

Lenovo ThinkPad A485

307 kr / mån

298 kr / mån

Bärbara datorer

Lenovo Thinkpad T480s

399 kr / mån

Bärbara datorer

Lenovo ThinkPad A285

331 kr / mån

384 kr / mån

799 kr / mån

Bärbara datorer

Lenovo V330 14-tum

198 kr / mån